BREEAM-IN USE Certificering 3 sterren

Het Project

BREEAM-IN USE Certificering 3 sterren: complex Atlas Arena Amsterdam gebouw Afrika

BREEAM In-Use expert van Scope is samen met expert van W4Y verantwoordelijk voor het bereiken van de certificering van 3 sterren BREEAM In-Use voor dit kantoorgebouw.

De BREEAM-NL Expert heeft een cruciale rol in de BREEAM-NL certificering. Het certificeringsproces vereist gedegen en nauwgezette dossieropbouw van de duurzaamheidsprestatie van het project. De expert coördineert, controleert en verzamelt, en biedt het complete dossier aan ter controle van de BREEAM-NL Assessor.

Bijzonderheden

Bij de renovatie zijn de nieuwste technieken toegepast zodat voldaan wordt aan de meest moderne eisen. Daarbij is steeds gezocht naar duurzame oplossingen. Dit heeft geresulteerd in een B-label voor gebouw Afrika en zelfs een A-label voor gebouw Amerika. Dit is uniek voor bestaande bouw.Het klimaat in de gebouwen wordt op een milieubewuste manier geregeld, onder meer door middel van zonwering en isolerende beglazing. De koeling van de gebouwen wordt verzorgd door NUON Koude met behulp van koud water uit de Ouderkerkerplas. Atlas ArenA is een van de eerste kantoorpanden in Nederland die op deze milieubewuste wijze worden gekoeld. Dit levert een besparing van CO2-uitstoot op van 75% ten opzichte van de gebruikelijke koelmachines.

Ook elektriciteit en gas wordt middels Garanties van Oorsprong en CO2 certificaten duurzaam ingekocht. Dit levert een jaarlijkse vermindering van CO2-uitstoot op, te weten voor elektra 2.200 ton CO2 en voor gas 1.750 ton CO2. De energielevering op Atlas ArenA Amsterdam is dientengevolge volledig ‘groen’.

Kantoorgebouw Afrika maakt onderdeel uit van het complex Atlas Arena Amsterdam. Eigenaar is Atlas ArenA Amsterdam CV, Verwey Vastgoed is aangesteld voor het sitemanagement. Beheerwerkzaamheden zijn bij één partij ondergebracht. Het team handelt onder de naam Atlas ArenA Servicedesk by Verwey Vastgoed.

Klik hier voor de website van Breeam en info over project