Buytenplaats Texel – Directievoering/toezicht Nieuwbouw 7 vakantiewoningen

Het Project

Het project betreft de (af)bouw van 7 vakantiewoningen op een kleinschalig villavakantiepark de Buytenplaats vlakbij De Koog op Texel.

De luxe en duurzame vakantievilla’s van Buytenplaats Texel zijn in hun vorm geïnspireerd op de typisch Texelse schapenboet. Zowel de ruime slaapkamers op de eerste verdieping, als de woonruimte op de begane grond genieten van het vrij uitzicht over de omliggende weilanden door de transparante voorgevel.

Bijzonderheden

Energie nul
De villa’s zijn voorbereid op de toekomst. De energie nul-woningen hebben een EPC van 0,05 en functioneren volledig elektrisch (onafhankelijk van gas). Bovendien worden er bij de villa’s oplaadpunten voor elektrische auto’s gemaakt en in een gezamenlijke fietsenberging bij de ingang van het park voor uw elektrische fiets. De toepassing van LED-verlichting zowel binnen als buiten is energiezuinig en vogelvriendelijk. De opwekking van elektriciteit vindt plaats door PV-panelen, die 5400 kWh per jaar opleveren.

Warmtepomp
Koeling en verwarming van de villa’s wordt gerealiseerd door middel van een gesloten bodemontrekkingssysteem tot 130 meter uit de aarde. Door middel van vloerslagen wordt vloerverwarming en vloerkoeling bewerkstelligd, waarbij ’s zomers een binnentemperatuur van 4 á 5 graden lager ten opzichte van de buitentemperatuur wordt behaald.

Hybride ventilatie
De aanzuiging van frisse Texelse zuivere buitenlucht en mechanische afzuiging brengt een gezond leefklimaat tot stand. De mechanische afzuiging is gestuurd door de C02 aanwezigheid en relatieve vochtigheid per ruimte. De afzuiging wordt daarmee constant aangepast.

Oplevering: januari 2020 – april 2020

Scope is verantwoordelijk voor directievoering en toezicht tijdens de bouw van deze woningen.