De Nederlandsche Bank – Duurzame renovatie hoofdkantoor Amsterdam
Duurzame renovatie

Het Project

Het hoofdkantoor van De Nederlandsche Bank (DNB) aan het Frederiksplein in Amsterdam wordt gerenoveerd naar een modern, toekomstbestendig, duurzaam, open en transparant kantoorgebouw, met een toegankelijk publieksdeel.

De renovatie zal eind 2024 gereed zijn en dan is iedereen welkom in dit vernieuwde, moderne, open gebouw.

Langdurige relatie

Scope Bouwmanagement BV is vanaf 2007 betrokken geweest bij verschillende verbouwingen en renovatieprojecten aan het markante gebouw, dat nu, na ruim 50 jaar, toe is aan een grondige renovatie.

In opdracht van De Nederlandsche bank mag Scope Bouwmanagement meewerken aan de realisatie van dit project.

 

 

Duurzame technieken en circulariteit

Bij de renovatie van de DNB worden verschillende duurzame technieken toegepast. Zo wordt er CO₂ geïnjecteerd in het beton zodat het geen CO₂ meer kan uitstoten. Daarnaast wordt er in het plafond hout gebruikt van gekapte Amsterdamse populieren.

Ook gaat het gebouw 80% minder C02 uitstoten en energie verbruiken. Dan komt onder andere door middel van warmte-koudeopslag en zonnepanelen op het dak. Verder zitten er vensterkasten in het gebouw waardoor het gebouw binnen niet hoeft te worden gekoeld.

Ook tijdens de bouw staat duurzaamheid centraal. De ronde toren is afgebroken. De prefab-delen waar deze uit bestond, zijn milieuvriendelijk afgevoerd. Deze worden elders hergebruikt. Ook een deel van het beton wordt opnieuw gebruikt.

Voor meer informatie over de renovatie: https://www.dnb.nl/over-ons/renovatie/