Eigen Haard – Groot onderhoud 72 appartementen Parelvisserslaan

Het Project

Eigen Haard is eigenaar van 72 appartementen aan de Parelvisserslaan in Amstelveen. De technische kwaliteit, maar ook de woonkwaliteit liet te wensen over. Eigen Haard wilde groot onderhoud uit laten voeren met een levensduurverlenging van 25 jaar en daarnaast een energetische verbetering naar label B. Scope heeft alle woningen geïnspecteerd en op basis van de resultaten een voorstel gemaakt voor de onderhouds- en energetische maatregelen. Dit voorstel is voorzien van een kostenraming. Scope heeft tijdens het ontwerpteamtraject het budget bewaakt en een controle gedaan op de aannemersbegroting. December 2015 is gestart met de uitvoering van het project.

Bijzonderheden
Door nauwe samenwerking met de asbestinventariseerder, constructeur en de installatietechnisch adviseur, hebben we gezamenlijke inspecties kunnen uitvoeren. Hierdoor bleef de overlast in de voorbereidingsfase voor bewoners beperkt. Naast het groot onderhoud worden onder andere de volgende energetische verbeteringen uitgevoerd; in de woningen wordt een CO2 gestuurd ventilatiesysteem aangebracht, de galerij-verlichting wordt vervangen voor duurzame LED verlichting en de complete schil wordt geïsoleerd.

Bijdrage Scope
In 2013 heeft Scope een quickscan gedaan om voor de opdrachtgever een budget te bepalen voor het onderhoud. Vervolgens zijn in 2014 alle woningen geïnspecteerd om zo tot een definitief maatregelpakket te komen. Er zijn op verschillende tijdsfases kostenramingen opgesteld, van grof naar gedetailleerd. Tot slot hebben we controle uitgevoerd op de aannemersbegroting en overleg gepleegd met de aannemer. Het project is op de BIM en LEAN wijze tot stand gekomen en uitgevoerd.