Gemeente Barendrecht – Grootonderhoud watertoren

Het Project

De voormalige watertoren van Barendrecht behoort tot het genre van watertorens die nog steeds functioneel in gebruik zijn. Na de uitbreiding van 2001 is het getransformeerd in een aantrekkelijke trouwlocatie en de 36 meter hoge toren herbergt het de zendmast van KPN en de radiomast van de plaatselijke amateurvereniging. De oude watertoren was nodig toe aan groot onderhoud.

Bijzonderheden

Onderhoudswerkzaamheden aan een rijksmonument, waarbij de gemeente de trouwlocatie voor zes weken ter beschikking gesteld heeft aan de aannemer. De planning was strak en de te nemen veiligheidsmaatregelen groot (werken op hoogte en het verwerken van vluchtige stoffen). Met nieuwe gelijksoortige materialen zijn de koperkleurige daken vernieuwd, is het metselwerk van de torens gehydrofobeerd en zijn de betonnen onderdelen opnieuw gecoat.

Bijdrage Scope

In opdracht van de gemeente Barendrecht heeft Scope een opname rapport gemaakt voor de staat van onderhoud. Aanvullend heeft Scope namens de gemeente Barendrecht directie toezicht gehouden op de bouwactiviteiten.