Volksbelang – Nieuwbouw appartementen Steenstraat

Het Project

Het nieuwbouwplan “Steenstraat”  biedt vier wooncomplexen met 20 eigentijdse koopappartementen. Het plan bestaat verder uit huurappartementen. In het vierde complex wordt ook een huisartsenpraktijk en een aantal zorgfuncties gerealiseerd. De bouw kenmerkt zich door een rustig ontwerp, opgetrokken uit diverse materialen.
De Steenstraat is één van de oudste straten van Wijk bij Duurstede. De straat wordt voor het eerst vermeld in 1395 als Stenwech, maar is waarschijnlijk nog veel ouder. In de tijd van Dorestad vormde de straat de grens met Wijk.
De appartementen complexen hebben namen gekregen uit de Wijkse geschiedenis.
Het project bestaat uit 2 fases.
– Fase 1 betreft de wooncomplexen 1 en 2 Denarius en Carolus.
– In fase 2 worden na sloop, in wooncomplex 3 en 4 Madelinus en Rimoaldus, huurappartementen gerealiseerd.
Tegenover de Steenstraat liggen maatschappelijke functies, zoals het gemeentehuis, de openbare bibliotheek en Stichting Binding (centrum voor Zorg en Welzijn).

Bijdrage Scope

In het voortraject heeft Scope voor opdrachtgever Volksbelang een ruimtelijk, functioneel en technische programma van eisen (PvE) voor de huisartsenpraktijk en aanverwante zorgfuncties opgesteld. Scope was tijdens de uitvoering verantwoordelijk voor het houden van toezicht op de bouwwerkzaamheden.