Politie – Renovatie Politiebureau IJTunnel Amsterdam

Het Project

In maart 2022 heeft de oplevering van het Politie bureau IJtunnel plaatsgevonden. Het project omvat de renovatie van de bestaande huisvesting van het Robuust Basisteam Centrum Amstel (2760 m2 BVO) aan de IJ-tunnel.

In februari 2021 is gestart met de uitvoering van deze renovatie. Het pand is nu technisch en functioneel geschikt gemaakt voor gebruik in de komende 10-15 jaar. Binnen is de indeling volledig aangepast met de nadruk op de flexibiliteit van werkplekken met daarbij aansluitende ICT en het faciliteren van ontmoeting en verbinding. Tevens is huisvesting gerealiseerd voor het Command and Control Center.

Energielabel

Om een zo hoog mogelijk energielabel te behalen is het pand voorzien van nieuwe kozijnen met triple glas en zijn gevels en daken geïsoleerd. Verder zijn er energiezuinige ventilatoren en pompen,  een hoog rendement warmte-terugwin-installatie en led verlichting toegepast. Daarnaast is het gebouw voorbereid op een eventuele toekomstige PV-installatie. Het gebouw heeft daardoor een energielabel A+++ behaald (was D). Tevens is het gebouw ook voorzien van een groen dak.

Aan dit project hebben architectenbureau GGH Architecten, het installatieadviesbureau Galjema, Bouwbedrijf Ooijevaar en Scope Bouwmanagement meegewerkt. Scope Bouwmanagement is verantwoordelijk voor de ontwerpcoördinatie, het kostenmanagement en voor directievoering/toezicht tijdens de uitvoering.