Gemeente Amsterdam – Project- en omgevingsmanagement

 

 

Het project

Het Ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam adviseert en stuurt civiele projecten in de stad van idee tot en met uitvoering.  Dit doet zij met een grote club eigen personeel, ondersteund door ingehuurde medewerkers. Scope heeft door middel van de detachering van een assistent-projectleider/omgevingsmanager een bijdrage aan de openbare ruimte van onze hoofdstad geleverd.

De assistent-projectleider heeft een  ondersteunende taak aan projectmanager met grote zelfstandigheid om de planvorming, omgevingsparticipatie en bestuurlijke besluitvorming mede te organiseren en inhoudelijk vast te leggen voor projecten binnen de stadsdelen Oost en Zuidoost.

 

 

Bijzonderheden

De projecten waar Scope aan meewerkt variëren van initiatief fase tot en met oplevering, van groot onderhoud tot en met de aanleg van een nieuw maaiveld in een nieuwbouwplan. Ook de werkzaamheden zijn divers; o.a. omgevingsmanagement, bestuurlijke besluitvorming, projectbeheersing, inkoop en de aanvraag van vergunningen behoren tot ons takenpakket.

De de assistent-projectleider/ omgevingsmanager heeft aan de volgende projecten gewerkt:

– Groot onderhoud Middenmeer Noord: amsterdam.nl/middenmeernoord

– Herinrichting Linnaeuskade

– Herinrichting Eerste Oosterparkstraat

– Kansgebied Watergraafsmeer Noord: opstellen business case integrale projectaanpak

– Maaiveldinrichting Karspelhof