Eigen Haard – Renovatie 72 woningen Boetonstraat

Het Project

Het opsplitsten en renoveren van 2 sociale huurappartementen naar 6 Rolstoelhuurwoningen (RoWo), 10 Vrije Sector Huurwoningen en 27 Sociale Huur-woningen, gelegen in de Indische Buurt (Amsterdam-Oost). Het woningcomplex is U-vormig gebouwd gelegen aan de Boetonstraat, de Niasstraat en een deel aan de Karimatastraat.

Bijzonderheden

Deze twintigerjaren woningen bevatten per straatzijde verschillende bouwconstructies. De woningdifferentiatie van dit project is door het inzakken van de woningmarkt door Eigen Haard aangepast: 6 RoWo-huurwoningen en 47 sociale huurwoningen. De renovatie is grootschalig waarbij het gehele binnenwerk wordt vervangen en gemoderniseerd. De buitenschil wordt grondig opgeknapt waarbij in de voorgevel nieuwe inhaakkozijnen worden aangebracht en metselwerk opgeknapt. De achtergevel wordt aan de buitenzijde geïsoleerd (ISPO) en de galerijen worden vernieuwd (Microbeton balkonplaten).

Scope heeft op verschillende tijdsfases kostenramingen opgesteld, vanaf grof naar gedetailleerd. Vanaf 2011 hebben we diverse Bouwteamvergaderingen bijgewoond als extern bouwkostenadviseur. Verder hebben we controle uitgevoerd op de aannemersbegroting en overleg gepleegd met de aannemer. Tot slot hebben we een advies uitgebracht naar Eigen Haard waarbij de aannemersbegroting in het daglicht van een aanbesteding werd bekeken.