Dudok Wonen – Bensdorp Bussum nieuwbouw appartementen

Het Project

Oude cacaofabriek getransformeerd

Het project Bensdorp bestaat uit de nieuwbouw en transformatie van diverse functies op het terrein van de voormalige cacao fabriek Bensdorp.

De ontwerp van deze transformatie is gebaseerd op het behoud van industriële architectuur; in het ontwerp zijn diverse kenmerken terug te zien die refereren naar de voormalige bestemming. Het project Bensdorp wordt een plek waar wonen, werken en culturele bedrijvigheid samenkomen.

Woningcorporatie Dudok Wonen realiseert 40 appartementen in het nieuwe plan, bestemd voor de sociale verhuur.

Bijdrage Scope

  • tussentijdse kwaliteitscontroles van de uitvoering
  • verzorgen van de oplevering.

Geschiedenis Bensdorp fabriek

Aan het eind van de 19e eeuw is langs het spoor het eerste gebouw door de familie Bensdorp gerealiseerd. Het was de vestiging van een chocoladefabriek voor ons bekend als Bensdorp Cacaopoeder en de luchtige Brosrepen.

In de jaren 80 en 90 zijn een groot gedeelte van de productiegebouwen gesloopt en vervangen door goedkope industriële gebouwen. Eind jaren 90 heeft de familie Bensdorp de totale fabriek en productie verkocht aan het belgische Callebaut.

In 2004 heeft de firma Callebaut de fabrieksgebouwen in de verkoop gezet voor ontwikkeling.  Sinds 2005 is het voormalige industrieel complex onderdeel van de ontwikkeling Spoorzone zuid.

Meer info: Klik hier