Hoorne Vastgoed -Toezicht Nieuwbouw 60 appartementen – New Harlem

Het Project

Aan de Schalkwijkerstraat in Haarlem start Hoorne Vastgoed met de realisatie van het project New Harlem. Het project omvat 60 woningen in het middel dure huursegment. Deze vorm van huisvesting is primair gericht op jongeren voor wie kopen in de huidige markt nog niet haalbaar is en die hechten aan flexibiliteit.

In Haarlem bestaat een groot tekort aan middel dure huurwoningen. New Harlem voorziet in dit segment met woningen die te huur zijn vanaf circa 720 tot 950 euro per maand. De sloopwerkzaamheden zijn reeds gestart en na de zomer gaan de eerste palen de grond in. New Harlem is naar verwachting in het najaar van 2020 gereed en krijgt diverse collectieve voorzieningen.

 

Hofjesconcept met collectieve voorzieningen

Het vlakbij het Spaarne en centrum van Haarlem gesitueerde project wordt op basis van een eigentijds hofjesconcept met binnenterrein uitgewerkt. Behalve collectieve voorzieningen zoals wasmachines, drogers, elektrische deelauto’s, een fietsenberging en een warmtepomp komen er gedeelde werkplekken/woonkamers en een gezamenlijk binnenterrein.

Van 30 tot 60 m²
De wooneenheden worden in twee tegenover elkaar staande gebouwen gesitueerd en lopen in oppervlakte uiteen van 30 tot 60 m². Dankzij de efficiënte indeling van de woningen is er ruimte voor zowel een woon- als slaapgedeelte.

Samen delen en gebruiken
Het samen delen en gebruiken van voorzieningen ligt ten grondslag aan het niet eerder in Haarlem toegepaste concept. De naam New Harlem verwijst naar het pakhuisachtige, bijna industriële uiterlijk van woonblokken in New York. Het project is ontworpen door BOP architecten uit Haarlem.

Bijzonderheden

Dankzij het gebruik van warmtelussen in de bodem wordt de energieopwekking van New Haarlem duurzaam en wordt er aardgas-vrij gebouwd.

Er zijn geen parkeervoorzieningen voor de nieuwe bewoners in het plan opgenomen. De nieuwe bewoners in de hoek Schalkwijkerstraat, Byzantiumstraat en Vijfhuizerstraat zijn volgens Hoorne jonge afgestudeerde professionals die liever geen auto in bezit zouden willen hebben. De ontwikkelaar biedt ze vier deelauto’s aan en de huurders tekenen ervoor dat ze geen recht op parkeervergunningen en bezoekerschijven krijgen.