Viveste Wijk bij Duurstede – Haalbaarheidsonderzoek Groenewoudseweg

Het Project

In 2008 is het pand aan de Groenewoudseweg in Wijk bij Duurstede aangekocht, omdat Volksbelang destijds een project wilde starten in het buitengebied om “uitgeboerde boeren” een plek op het platteland te geven. Door de economische crisis is echter het project dat in 2008 ingezet is niet doorgezet.

Eind 2020 heeft Scope opdracht gekregen om het verkoopproces en de opzet van de verkoop vorm te geven. Na het doorlopen van de eerste fase (voorstel verkoopproces), heeft Viveste te keuze gemaakt om af te zien van verkoop en de locatie te behouden om mogelijk in de toekomst in samenwerking met Mitros en Jutphaas Wonen de locatie te herontwikkelen.

 

Tijdelijke invulling

Voor de korte termijn (5-7 jaar) dient gezocht te worden naar een tijdelijke invulling, met uitgangspunt; geringe kosten en opbrengsten, bijvoorbeeld met een maatschappelijke context. Viveste wil graag een plan van aanpak en een haalbaarheidsstudie naar meerdere scenario’s.

Bijdrage Scope

Naar aanleiding van de strategische keuze van Viveste om af te zien van de verkoop van Groenewoudseweg 8 te Cothen is Scope vervolgens gevraagd de gewenste haalbaarheidsstudie uit te voeren en een plan van Aanpak op te stellen naar meerdere scenario’s.