Viveste Wijk bij Duurstede – Wijkhuislocatie

Het Project

Op de hoek van de Frankenweg/Steenstraat, de locatie waar eerst het Wijkhuis stond, heeft Viveste plannen om circa 45 appartementen te bouwen. Enige tijd geleden heeft de gemeente een grondruil gedaan, Viveste is nu eigenaar van de Wijkhuislocatie.

 

Plannen

In het appartementengebouw worden ongeveer 45 appartementen gebouwd. Het gaat om 9 2-kamerappartementen met een oppervlakte van circa 60 m². En 36 3-kamerappartementen met een oppervlakte van circa 83 m². Op de begane grond zijn de bergingen en is er plek om te parkeren. Alle appartementen zijn bereikbaar via de lift. De appartementen worden verhuurd met een sociale huurprijs. Ze komen onder andere beschikbaar voor senioren die graag willen verhuizen naar een kleiner huis, jongeren en mensen die onder lichte begeleiding zelfstandig kunnen wonen.

Plan van Aanpak

In opdracht van Viveste heeft Scope o.b.v. de voorgestelde plannen een selectieproces voor ontwikkelaars georganiseerd. Viveste wil het gebouw realiseren via een turn-key overeenkomst met een conceptueel bouwsysteem, waarbij veel aandacht is voor duurzaamheid en circulariteit. Mogelijke bouwconcepten van vergelijkbare aanbieders in deze markt zijn door Scope in kaart gebracht en geanalyseerd. Viveste heeft Scope Bouwmanagement gevraagd het proces verder in te richten om tot besluitvorming te komen. Het proces moet de producten opleveren die een definitief besluit voor de organisatie mogelijk maakt.

Scope heeft een PvA opgesteld en een marktanalyse uitgevoerd.