BREEAM

Integrale duurzaamheid, materiaalgebruik en energiebesparing.

Energiebesparing en duurzaamheid

Scope heeft energiebesparing en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Wij adviseren op het gebied van integrale duurzaamheid, materiaalgebruik en energiebesparing.

Scope heeft zowel een BREEAM expert Nieuwbouw en renovatie als BREEAM expert In-Use in huis. Onze BREEAM Experts adviseren organisaties over het laten certificeren van hun gebouwen volgens de BREEAM-NL normen.

 

De BREEAM-NL Expert heeft een cruciale rol in elke BREEAM-NL certificering. Het certificeringsproces vereist gedegen en nauwgezette dossieropbouw van de duurzaamheidsprestatie van het project. De BREEAM-NL Expert is de spin in het web. Hij of zij coördineert, controleert en verzamelt, en biedt het complete dossier aan ter controle van de BREEAM-NL Assessor.

Integrale duurzaamheid

BREEAM-NL is in Nederland hét keurmerk om de duurzaamheidsprestatie van nieuwe en bestaande gebouwen te bepalen. Gebouwen worden beoordeeld op een negental onderdelen: Management, Gezondheid, Energie, Transport, Water, Materialen, Afval, Landgebruik & Ecologie en Vervuiling. Deze categorieën zijn weer opgebouwd uit verschillende credits. De scores op de verschillende onderdelen leiden uiteindelijk tot een totaalscore, uitgedrukt in sterren (1 t/m 5 sterren).

Naast praktische maatregelen zorgt BREEAM ook voor heldere communicatie naar de markt en over de subsidiemogelijkheden BREEAM-NL is in Nederland hét keurmerk en beoordelingsmethode om de integrale duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. De methode omvat vier verschillende keurmerken waaronder BREEAM Nieuwbouw en renovatie om de duurzaamheidsprestatie van nieuwe gebouwen te bepalen. En BREEAM In-Use waarmee bestaande gebouwen op drie niveaus worden beoordeeld: Gebouw, Beheer en Gebruik.